Sider

onsdag 26. november 2008

I love Theater, its a big part of me and my life.




Som jeg nevnte i forrige innlegg, skal jeg her skrive om hva teateret betyr for meg.

Jeg begynte som skuespiller i barnegruppa, i det som den gang het Kolsås Barne og ungdomsteater, i 1999. Jeg føler jeg ble godt mottatt og fløt straks inn i gruppa. Den første forestillingen jeg var med på var: Rødhette, hvor jeg skulle spille rev. Hehe...Hadde 4-5 replikker.

Husker en morsom episode fra en rødhetteforestilling.
Vi skulle liksom hører på bjørnemor som skulle fortelle en fortelling, altså om rødehette.
Reven og Ekornet skulle være litt urolige, de hadde litt problemer med å sitte stille. Reven var som sagt meg.
Videre skulle vi leke sisten (harn), og jeg og han som spillte ekon løp rundt et tre og lekte. Plutselig bak treet mister jeg bøylen med reveørene, og hva tror du skjer. Når jeg kommer fram på scenen, er jeg halveis uten ører. Det vil si at jeg holdt på å ta på bøylen med ørene når jeg kom fram fra treet.
Hehehe....blir stadig vekk minnet på det, siden jeg har det på film hjemme.

Hva liker jeg med teateret og hvordan har teateret påvirket meg som person?
Jeg elsker teateret for der kan jeg være en annen person enn meg selv. Jeg kan gi slipp på stress og lekser for noen timer. Det er deilig. Teateret var reddningen min da jeg gikk i 1. VGS i 2006- 2007.
På den tiden ble jeg nemlig mobbet, av en viss person som gikk i samme klasse som meg. Dette vedtok over lang tid uten at læreren oppdaget det. Først på slutten av 1Vgs, oppdaget hun det.
Jeg klarer fremdeles ikke og glemme det helt.
Men jeg har likevel tilgitt ham som sto for mobbingen. Han er egentlig en veldig hyggelig gutt, selv om han kan litt mer innenfor media enn oss andre. Selv begynner jeg smått om sen og ta ham igjen når det gjelder karakterer i media.

Men tilbake til teateret: Teateret var redningen for meg da, ellers hadde jeg mest sannsynlig brutt helt sammen. Satt med veldig liten selvtillit rett etter mobbingen tok slutt, og dette er noe som fremdeles bygges opp igjen. Teateret ga meg ihvertfall rom for å slippe vekk fra alt det triste og konsentrere meg om noe som var langt morsommere.

Teateret har hjulpet meg en del med å bygge opp selvtilliten igjen, via å gi meg troen på at jeg kan noe. Akkurat som Obama sa omtrent et dusin ganger under seierstalen: YES, WE CAN!!!!

Et av de gode tingene med teateret er det gode sammholdet hele gruppa har. Her kan man snakke om hva som helst uten å bli mobba for det. Man kjenner som regel også hverandres begrensninger, fysisk sett. Dette gode samholdet gir selvfølgelig resultater på scenen, som jeg føler er mitt tredje hjem. Mine andre hjem er, Det huset jeg bor i her i norge, Danmark, mitt andre hjemland.

I love to be on a stage, because i feel that i and the other in the theater does someone happy. I really enjoy to be a part of it.

Det er noe med det å stå på scenen. Man forteller en historie, og spiller den ut til publikum. Og belønningen er gleden vi ser i barn og voksnes øyne og ansikt.

Teateret har vært med på å gjøre meg til det mennesket jeg er på innsiden i dag. Jeg har litt bedre selvtillit, og jeg tør å holde foredrag og muntlige fremføringer foran læreren.

Kort sagt: I LOVE THE THEATER!

tirsdag 25. november 2008

Music, Music, I LOVE MUSIC!

Dere leser bloggen til en som simpelthen elsker musikk. Jeg elsker alle typer musikk. Likevel er det no musikk jeg ikke liker.
Skal i dette innlegget skrive om de sjangrene innenfor musikk som jeg hører og hvilken artister jeg hører på innenfor de forskjellige sjangrene. Så la oss komme igang.

HArdrock/metal:
Dette er en sjanger jeg hører mye på. Undersjangre jeg hører på: Symphonic metal og metal for det meste.
Og finner du meg trommende på lufttromme så er det garantert denne sjangren jeg hører på. Hører mest på band som Within temptation, Avantasia, Kamelot, Metallica, Pain, Delain, Jorn, For my pain, Edguy, Sonata Arctica.


Punk, rock
Høre veldig mye på rock, men også rock som mange klassifiserer under punk.
Artister jeg Hører mye på innenfor rock og punk: Paramore, Fall out boys, Howl, Nickelback.
Det bandet jeg hører aller mest på innenfor denne sjangeren, altså rock er MADRUGADA!!!! Love their music!!! Miss them allready.

Rock: Hører en del på Coldplay, Keane og Kaisers Chiefs og Queen.


Pop:

Hører egentlig ganske lite på pop, med unntak av noen artister: Christina Aguilera, Craig david, Jason Mraz, Jack Johnsson og Alphabeat, Amy macdonald, David cook, Duffy og Helena Paparizou, Marit Larsen, Rufus Wainwright.
Må innrømme at jeg har noe sukkersøt pop på ipoden min og: Det siste britney spears albumet: Circus. Men det bli hørt veldig lite på.

New Age/ Etnisk.
Hører veldig mye på dette når jeg trenger å slappe av, eller når jeg har problemer med å sove ( noe som skjer veldig ofte). Og det hjelper faktisk. Ofte når jeg våkner opp, finner jeg meg selv med øreproppene på.
Jeg føler jeg får slappet av og roet meg ordentlig ned når jeg hører på denne musikksjangeren. Og kaster av meg all stress og vonde tanker.
En jeg hører spessielt mye på innenfor her er Enya. Hennes rolige stemme og den rolige musikken i bakgrunnen. Ah, ja takk. Hører også på Enigma og Loreena Mckennit.

Rnb og Hip- hop
Hører litt på dette også, fordi det gir meg lyst til å danse eller bevege meg litt. Og gjør meg ofte glad også.
Artister innenfor her: Akon(Sorry lars), Lady Gaga, Pachanga, Colby O Donis, Usher, Keyshia Cole.
Hører selvfølgelig også på the master: STEVIE WONDER.

Trance, Dance, House, Techno, Electronica
Hørte ikke så mye på det før, men har sett meg nødt til å begynne å høre litt mer på det nå, for at jeg skal overleve russetiden. Er jo omtrent det enenste som spilles på russefester har jeg hørt. Hører en del på Armin Van Buuren, ettersom han slo seg sammen med vokalisten i Within Temptation og lagde en sang. Etter det har alle 3-4 albumene hans ligget fast på ipoden min. Hørr også på mye annet innenfor her, men det er bare for å holde meg oppdatert til den dagen man skal velge årets russelåt.
Det eneste av Trance osv, som jeg hørte på før ( og som jeg fremdeles hører på) er: SASH!, Groove Armada og min favoritt stadig vekk: Safri duo! Safri duo er danske og er noe Danmark kan være stolte av. De har nådd ut til hele verden.
Det jeg liker så godt med Safri duo er at de lager annerledes musikk enn de fleste andre. De blander sammen flere stiler og kulturer i musikken deres. De blander inn feks afrikansk musikk, Asiatiske instrumenter, og så er de noen helt fantastiske trommeslagere. Legger ved noen eksempler hvis jeg får til:










Musikal,Opera

Ohh, shes listening to opera. Yes i do.
Jeg hører faktisk både på opera og musikalmusikk.
Av operasangere hører jeg på Andrea Boccelli, Paul Potts, og Sarah Brightman.
Sarah brightmans Juleplate + den siste plata før juleplata er helt fantastiske.

Musikal hører jeg også på, faktisk ganske mye. Kanskje ikke så rart når jeg er med i et teater, tenker du maybe.
Sannheten r at jeg har vært interessert i teater siden jeg var veldig liten. Startet i teateret da jeg var 8-9 år. Skal skrive mer om teateret i neste innlegg.
Av yndlingsmusikaler har vi: Cats, Skatteøen, Phanthom of the opera, Les Miserables.

Til sist: Hører på mye musikk fra Nrk urørt, og da hører jeg på musikk innenfor alle sjangre.
Konklusjon: Hører for det meste på rock, men er åpenm for alle sjangre.

fredag 21. november 2008

Endelig helg, og mindre enn en måned igjen til egypt.





Jaja....da var det helg igjen...Deilig. Har ikke hatt en eneste fri helg på over en måned.. Skal bli godt å bare slappe av og sove, og slappe av og se på filmer...og slappe av igjen, osv...Rett og slett gjøre ting jeg ikke har hatt tid til å gjøre på leeeeeeeeeenge. Alle leksene er gjort, så nå har jeg endelig tid. Eller...jeg må skrive ferdig norsktentamenen som jeg fikk utsatt til ubestemt tid, på grunn av Jungelboken. Jeg fikk lov til å ta den som en hjemmestil. Er nesten ferdig.

Imorgen skal jeg på Grease, som har hatt mye omtale på forhånd, på grunn av tv norges søking etter sandy og danny. Gleder meg!

Da har jeg skrevet nok for nå...
Legger ved noen bilder fra den store scenen i Drammen teater. De er øverst.

Jeg sa den var vakker, her har dere den.

Skriver mer senere idag.

mandag 17. november 2008

Sjokkerende

Var på nettavisen til dagbladet idag, og kom over dette.
http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/11/17/554280.html

At det går ann å være så onde og grusomme...Dette er bare helt tragisk.
Blir temmelig trist når jeg leser om slike nyheter. Barn som blir misshandlet til døde osv...Barn som blir holdt innestengt fra de var små av...Det finnes masse slike nyheter.
Det er så trist at det skal finnes ondskap i verden, og at man lar den gå utover andre.

Buhu
Legger også inn en link til en sak som fortsettelse til den forrige linken.
http://www.dagbladet.no/2008/11/17/nyheter/barnemishandling/storbritannia/london/3745177/

søndag 16. november 2008

Det siste døgnet.

Hei igjen.
Da var jungelboken ferdig for denne gang. Og jeg er sliten og trøtt og halveis syk. Har vondt i halsen, ryggen og hodet...uff!!!
Men men...nå skal jeg ikke sitte å plage lesere med mine vondter osv...

Igår var det avsluttningsfest hos jeppe ( en i teateret) til langt på natta...Klokka halv 2.
La meg ikke før halv 3. Dånte i bjørnehiet (senga) med klærne på. Eller....jeg hadde rukket å få av meg buksa....Tiden ble bedrevet med Sannhet og konka, som faktisk ikke var så fjortis som en viss person som heter lars mener...Man ble bedre kjent med hverandre og ble derimot en mer sammensveiset gjeng....
I løpet av kvelden ble det et par flasker med noe å drikke....På meg ble det to bokser med pærecider...Nam nam.
For å summere den kvelden: Veldig hyggelig.

Ble vekka klokka 9 idag.....Hadde egentlig ikke lyst til å stå opp, men jeg måtte. Hadde jo to forestillinger i drammen å gjennomføre.

Forestillingene i drammen gikk bra. Var litt mindre energi enn det pleier å være, men det gikk bra likevel. Publikum var fornøyd.
Eneste ulempen var at det var så varmt....Puh...
Var koselig på bakrommet likevel. Man kunne blant annet spionere både på hva som skjedde på hovedscenen og hva som skjedde på studioscenen ( hvor jeg spilte, via en tv som hadde 4 kanaler. Tv 2, Nrk 1 ( eller nrk 2, husker ikke helt), spionkamera 1: hovedscenen, og spionkamera 2: studioscenen.
Meste av tiden sto tven på kanal studioscenen. Men i pausene hoppet vi over på hovedscenen.
Flere av skuespillerne, deriblant meg, stakk nedom hovedscenen. Og der var det fint. Tenk deg nasjonalteateret bare i mindre versjon. Scenen var enorm. Og salen var så vakker når lyset kom på, med tre etasjer med balkonger og malerier i taket med en lysekrone hengende ned som kronen på verket. Minte meg faktisk litt om operaen i Phantom of the opera ( den nyeste filmversjonen). Bortsett fra at det ikke var noe fantom der da. Og lysekronen raste ikke ned, ihvertfall ikke mens jeg var der. Men det har vært en brann der, for flere år siden. Brannen ødela store deler av teateret, men man har restaurert det til å se ut som et gammelt teater. Jeg sier det igjen: VAKKERT!!!

Og så kommer en liten pussighet, som hendte i matpausen. Det kom noen oldinger inn på hovedscenen...Tydeligvis noen som skulle øve på noe eller sjekke noe. Jeg + noen få andre snek oss ihvertfall ned og spionerte... Og jeg løp frem og tilbake foran hoveddøren inn til scenen, uten at de voksne merket det....De eneste som så det var de som satt oppe på bakrommet til studioscenen, for tven sto jo på spionkanal: hovedscenen. Tror faktisk ikke at de voksne visste om at det faktisk var et kamera som filmet dem, og de visste ihvertfall ikke at det sto på.
Hehe...

Jaja, nå har jeg skrevet nok for i dag. Thank you and good night!!!

torsdag 13. november 2008

Sitter nå med tegneserien....spørsmålet er da: Skal jeg printe ut to bilder på en side pr side på print...eller skal jeg ta den tunge veien...gjennom indesign?
Hmmm....spørsmål er til for å besvares....tror jeg tar Indesign....ellers lærer jeg mindre...
Fant ut en litt fiffig detalj om meg selv idag....
Når jeg er trøtt har tunga veldig lett for å slå krøll...som for eksempel idag...når jeg skulle si multiple choise, så ble det til mlutippe choise eller chose...huff.
Hvis jeg blir overtrøtt begynner jeg bare å bable om alt og ingenting....og da er det vanskelig å stoppe munnen min...for det har noen ganger at jeg har sittet og snakket for meg selv, uten at jeg har tenkt på det...for eksempel hvis det er et eller annet jeg tenker på, så kan jeg plutselig sprute ut med det jeg tenker på.
Heldigvis er det sjelden jeg er så trøtt da.
Puh

Nok en kjedelig time...full av tanker.

Jaja....nå sitter jeg å venter på at skoledagen skal bli over.
ca. 1 og en halv time til. Sukk.....
Irriterer meg grenseløst at vi må ha norsk etter å ha skrevet historiestil i flere timer.....
Sitter og tenker litt for meg selv....og leter etter blogger til folk jeg kjenner...

Imorgen skal jeg til drammen. Skal spille junglboken der også...Jaja...nå er det offentligjort: SANDVIKA BARNE OG UNGDOMSTEATER SKAL SPILLE JUNGELBOKEN I DRAMMEN TEATER I HELGEN!!!!!!!!!
Etter det er det finito med jungelboken for denne gangen. Blir litt rart å ikke være på scenen hver helg...

Ah...godt å gå rundt med tanken om at jeg har fri imorgen....Sove leeenge...
Eller...må skrive på den analyseoppgaven til mandag....men det kan jeg jo dele på fredag og lørdag..

Neste uke blir det ikke noen stoore oppgaver, tror jeg... Hvis ikke norsklæreren min kommer med : JA, NÅ SKAL DERE ANALYSERE VILDANDEN AV HENRIK IBSEN.
Så filmversjonen på mandagen.... Og analyserte det på ungdomsskolen også, for en lærer som knapt nok skjønte noe av vildanden selv. Fikk ikke verdens beste karakter den gangen.

Men men...læreren har forsikret om at det ikke blir noen vildanden oppgave...Men....Man kan ALDRI være for sikker og trygg.

Ciao.
Ferdig med prøve...endelig...
Skulle skrive en historiestil om norgeshistorie mellom 1500- tallet og 1800-tallet+ vise sammenheng mellom opplysningstidens ideer og regjering og styret idag.
Tror jeg klarte meg sånn rimelig...

Uansett...er både trøtt og halveis syk...Fremdeles hodepine, og har blitt litt rar i magen.
Når jeg kommer hjem ved 3, halv 4-tiden idag skal jeg sove og så må jeg gjøre ferdig tegneserien som skal leveres imorgen som mediaprosjekt. I tillegg må jeg skrive refleksjon, slik at læreren kan se hva jeg har tenkt nå jeg har laget tegneserien. Hvorfor har jeg for eksempel brukt de fargene, eller hvorfor har jeg valgt å bruke tegnebrett å tegne på?

Etter leksene skal jeg se ferdig Les Miserables som jeg begynte å se litt på for noen dager siden.
ZZZZZ og takk for idag.

onsdag 12. november 2008

Alt for mye...ALT for mye...ALT FOR MYE FOR POKKER!!!!

Huff...for en slitsom uke.... Har 2 store innleveringer og en prøve på en uke.....
1. Medialekse: Analyse
2. Media prosjekt: Tegneserie
3. Historieprøve imorgen...80 sider å pugge!!!!

Men men...skal ikke bare skrive om lekser...
Nå er vi ferdig med Jungelboken i Sandvika teater!!! Obs...har kanskje ikke fortalt hvilken rolle jeg spiller i Jungelboken. Da forteller jeg det nå. Jeg spiller lille ulv, som er den minste ulven av 5-6 ulver. Eller... det vil si...jeg skulle spilt den minste ulven....men etter et par gode snakkerunder med sara, fikk jeg lov til å bli litt eldere, det vil si like gammel som pewee (mellom 5- 9 år.
Rollen min har blitt feiltolket drøssevis av ganger. Kan nevne noen eksempler:

Et lite barn, ser meg og roper til mamman sin...mamma se der!
Mamman snur seg og sier: Næmmen, for en fin apekatt. Det morsomme her var at akkurat i samme sekund, eller kanskje sekundet før, løp en av de som spiller apekatter forbi..
Hvordan kunne hun ta så feil? Hehe...
Jeg har også blitt kalt for ulvepappa... Kankje noe med ørelappene å gjøre...

Vel, vel...På begynnelsen av stykket sitter vi og liksom sover på scenen...Da får man lett med seg ulike kommentarer. Blant annet....Mamma, hva er de der? eller, Mamma, er de der dukker eller?...
For å summere det hele i 6 ord...Veldig koselig å være på scenen..

Men så må jeg komme med litt kritikk også...og det gjelder åpningscenen.
Hver eneste forestilling mister vi minst en unge og foreldre på grunn av ett vist brøl i begynnelsen. Jada,,,Sara ( regissøren) syntes begynnelsen var for snill eller for kjedelig..derfor satte hun inn Shere Kahn i første scene...Ja, god ide, hvis man vil trekke småbarn som publikum ( ironisk). Hvis man kanskje hadde trukket ned volumet noen hakk på brølene til shere kahn, eller ikke lagt på så mye effekter, så ville det gått bra tror jeg.
De som spiller shere khan får nemlig lagt på et ekte tigerbrøl som stemmeeffekt når de skal brøle. Og Dette skremmer jo da de aller minste. Mange av dem tror jo dyrene er ekte.

Jaja...nå har jeg skrevet meg igjennom en hel kjedelig norsktime..
Nå skal jeg hjem...Cya.