Sider

mandag 29. november 2010

Innlegg nr 2 fra Danvik.

Dette innlegget sitter jeg og skriver klokka 1.04, etter å ha pratet telefonen tom for strøm, med Kine, en god god skolevennninne her på danvik. Garrantert en jeg vil holde kontakten med videre. Skal fortelle litt mer om denne gale personligheten i neste innlegg... Gal i positiv forstand selvsagt.

Vel...over til hovedtemaet for dette innlegget. DANVIK....igjen.

Veldig lenge siden jeg har srevet nå, og det beklager jeg. Men det har altså skjedd så mye, at jeg rett og slett ikke har tenkt på det.

Siden sist har jeg vært på 2 konserter: Susanne Sundfør og Odd Nordstoga.
Susanne sundfør var absolutt helt fantastisk. Det er nesten umulig å beskrive, så bra var det.
Odd Nordstoga var også bra...men det er noe helt spesielt med Susanne.

Siden sist har det også vært halloween. Ble en kjempebra kveld. Det var faktisk samme helgen som de 2 konsertene jeg nettopp nevnte.
Fredag: Susanne Sundfør
Lørdag: Halloweenfest.
Søndag: Odd Nordstoga.

Halloweenfesten på Danvik var super. Mye liv. Eller det vil si, det ble mye liv etter vi koblet til mitt stereoannlegg.
Det hadde seg nemlig slik at vi egentlig skulle bruke Kine sitt annlegg. Men så viste det seg at den ga mye mindre lyd enn vi trodde. Dermed begynte folk å gå ut av gymsalen og vekk fra festen. Da kom jeg på som den reddende engelen jeg kan være, at jeg hadde et stereoannlegg som sikkert kunne spille høyt nok til å tilfredstille massen. Jeg må innrømme, jeg hadde aldri prøvd ut maksimumvolumet på annlegget før da, så jeg var ikke 100% sikker på at det kom til å gå. Men det gikk.
Vi (Jeg, Helen og Gina) løp over plassen og inn på rommet mitt for å hente anlegget. Annlegget mitt spilte høyt nok og vel så det. Og for en kontrast det ble.

Før vi hentet mitt annlegg.var det enten veldig få folk i gymsalen, eller så var folk på vei til å gå. Men etter vi fikk satt opp annlegget mitt fikk pipa en annen lyd. Alle, eller de fleste strømmet inn i gymsalen igjen, og det ble danseparty uten like. Kine var Dj og jeg backet opp. Tror det er sannsynlig at Kine og jeg blir annsatt som djer på en annen fest også.

En annen ting jeg kan nevne er at det var jeg som sminket Kine. Hun var nemlig også vampyr, sånn som meg. Og jeg har jo masse erfaring fra 10 år i teateret. Klokken 22 flyttet vi festen videre til bowlingen. God stemning der og, bortsett fra en drita mann som etterhvert ble litt vel innpåsliten. Ikke en av de jeg kjente ihvertfall.

Vel, nedenfor ser du bilde av meg som vampyr, og kine rett nedenfor.







Søndagen var jeg egentlig helt ødelagt, ettersom det hadde blitt "litt" å drikke både fredag og lørdag. Ingen tømmermenn kom spaserende til meg, men dermed var jeg frøktleg slapp og trøtt. Sov nærmest hele dagen, bortsett fra når jeg eventuelt måtte ut på røykepause med Kine. Nå skal det sies, jeg røyker ikke selv. Men det er da alltid greit å være med som skravlevenn. Eller når jeg tenker etter. Jeg har røykt en gang, men det var med vannpipe!!!
Guda meg som man så ut som en drage etterpå. Må innrømme at jorbærettersmaken ikke var det beste jeg hadde smakt, så gleder meg til eventuelt til å prøve vannpipe med sitrusfrukt-ettersmak.

Har rukket å være modell 2 ganger siden sist. 1. gangen var for Åsta ( elev på fotolinja, FANTASTISK FLINK!!! Hun kommer til å bli noe stort innenfor fotoverdenen). Bildene ble fantastiske. De som kjenner meg, kan se dem på facebook.
Ellers ser dere et par av dem her.
Og jeg bare minner om at Åsta har tatt bildene, mens jeg har redigert de fleste av dem, i forhold til farger osv.










































Andre gangen jeg var modell, var det Kine som var fotograf. Hun er også utrolig flink, men har mere sans for de sprø ideene, så noen av bildene ble deretter. Kan nevne ett godt eksempel. Hun fikk håret mitt til å stå rett til værs med en bråte med hårspray og løv utennfra. Har også gode evner til å bli en proff fotograf.
Skal legge ut et par bilder fra den shooten også etterhvert.


Ellers er vi igang med nytt filmprosjekt.

Det forrige gikk i vasken etter visse problemer i gruppa, som jeg ikke vil gå inn på nå. Det får være en internsak mellom meg og mine venner. Kan bare nevne at jeg på slutten som produsent var så sliten av flere netter på rad hvor jeg ble liggende våken for å tenke på løsninger til diverse problemer med filmproduksjonen. Det gikk så langt at jeg til slutt en gang brøt sammen i peisestua, foran mange av mine medelever. Jeg hater å grine, men hvis jeg først må så er det enda værre at det skjer foran folk jeg ikke kjente så himla godt.
En annen ting er at etter det som gjorde at vi måtte droppe prosjektet skjedde, så var jeg så rasende at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Hadde mest lyst til å skrike høyt og slå til noen, men jeg har da så selvbeherskelse at jeg klarer å beherske meg. Men jeg merket tydelig at jeg skalv.

Nå er alt bra igjen. Jeg er i en ny gruppe, og denne gangen skal jeg klippe film og lage filmmusikk. Mye mindre ansvar enn det en produsent har. En ting til er at det er en jente til i gruppa mi. Slipper å sitte å drasse på tre gutter.
Vi skal lage en 3 min. film uten dialog eller replikker. Dette er en utfordring, men det gir meg bare større mulighet til å tenke musikalsk osv.

Vel vel...har skrevet nok nå..Er nødt til å gå i hi for natta. Neste innlegg blir om min venn Kine, som jeg skal hente på togstasjonen imorgen..

Skal legge inn bilder etterhvert.

Ses snart.
Natta!!!

torsdag 23. september 2010

1. Innlegg fra Danvik.

Ok, nå regner jeg med at alle de som har lest denne bloggen, har gitt opp håpet om å se ett nytt innlegg fra meg igjen...Men, som jeg ofte sier, det finnes alltid håp. Og her er det.

Det er nå gått en måned siden jeg starta på Danvik Folkehøgskole. Faget jeg har valgt er film. Og det første jeg må si om skolen er at jeg elsker å være her. Jeg har truffet mange nye mennesker, spilt dusinvis av runder med biljard og kort, og vært 2 ganger på Nrk, pluss jobbet med film og vært på bowling.

Vel…Jeg skal fortelle litt om hvert av punktene nedenfor her.
Nye mennesker: Har blitt kjent med mange nye folk, både innenfor min klasse og i de andre klassene. Nå må jeg innrømme at jeg har fått mest kontakt med dem utenfor klassen, og da en del fra Skuespillerteknikk og Foto.
Da jeg kom hit var jeg forberedt på at det ville bli vanskelig å få kontakt med folk+ få gode venner. Derfor var overraskelsen stor da jeg oppnådde begge deler. Jeg føler at jeg kan snakke med alle her.

Fritidsaktiviteter: Om dagen er det lærerne som regjerer, men om kvelden er det elevene som styrer. Det er mulig å delta på skolekoret på tirsdager, men ellers går kveldenestort sett til kortspill, brettspill, og billijard.
Jeg er med på skolekoret. Koselig aktivitet.
Da jeg kom hit var jeg ikke så god på å spille billijard, men etterhvert som ukene har gått så har jeg blitt bedre og bedre, for hver runde. Nå har jeg i det minste en mulighet for å vinne.
I forhold til kortspill og brettspill så går det mest i kortspillet spøkelset, president og boms+ ludo.
Guda meg det er lenge siden jeg har spilt ludo. Det er jo så gøy….Merkelig at jeg ikke har foreslått det før.

Jeg og resten av skolen har vært 2 ganger på NRK som publikum på et program som heter Maestro, som går i Oktober en eller annen gang. Første gangen var det dritmorsomt. Men andre gangen ble det liksom litt daft.

Når det gjelder filmfaget så er jeg i gang med et filmprosjekt akkurat nå. Jeg skal være filmprodusent for min egen ide, med en regissør, fotograf og klipper under meg. Jeg skal passe på at alt blir gjort som det skal, og få tak i skuespillere osv. Jeg skal også være med i alle ting som skal gjøres i prosjektet.

Har vært på bowling 1 gang siden jeg kom hit, og det var kjempegøy. Det var diskobowling den kvelden, og jeg måtte jo vise legitimasjon, ettersom det er 18-20 års grense. Og jeg slapp inn. Det var ingen som måtte kikke to ganger på kortet for å se om jeg var så gammel som kortet sa at jeg var. Som jeg sa tidligere, så var det dritmorsomt, selv om jeg hadde problemer med å få skutt ned en eneste kjegle. Eller...jeg klarte å skyte ned en del av dem et par ganger, men stortsett trillet kulen ut av banen. Likevel var det ingen grunn til å bli sur. For det handler ikke å vinne. Det handler jo mest av alt om å ha det gøy med resten av gjengen. Og gøy ble det. Siden det var diskobowlin, så ble det en del dans. Og jeg tror ikke jeg klarte å sitte stille lenge av gangen. Det er en av de beste kveldene jeg har hatt på danvik siden jeg kom dit.







En siste ting jeg skal nevne er at jeg var på fotballkamp med Helene og Phillip og Andreas....Rune ble også med etterhvert. Det var først meningen at jeg skulle stå på tribunene, bak målet. Men ettersom jeg hadde en betennelse i tåa som gjorde vondt, så kunne det bli mye å måtte stå i 2 timer. I tillegg var det også en risiko for å få en ball i trynet. Så Helene og jeg spurte vakten pent om jeg kunne få en sitteplass istedenfor. Og jo, både Helene og jeg kunne få sitte. Men så var det slik at Helene helst ville stå. Dermed ble det til at Rune satt sammen med meg på tribunene på siden. Hyggelig!!!!
Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å være nøytral. Det var det samme hvem av lagene som vant. Det viktige var at jeg fikk sett en kamp. Men etterhvert slengte jeg meg på rop og heiet på Rosenborg. Er fornøyd med at det endte med 1-1, men skulle gjerne sett at Rosenborg hadde fått minst ett mål til. Men alt i alt så var det moro. Dette var faktisk min første fotballkamp live, og det blir garantert flere. Det kan du vedde på!!!

Vel, dette er nok fra danvik for denne gang. Skal bli flinkere til å oppdatere bloggen, så følg med.

PS: Jeg begynte på dette innlegget den 23 september, men ble ferdig med det den 3. oktober. Fotballkampen ble opplevd etter 23. September.

mandag 21. juni 2010

NY HYTTE! JIPPI!!!


I forrige innlegg skrev jeg bare en oppsummering av all tid som hadde gått siden sist. Nå tenkte jeg å skrive et innlegg om ett av punktene på opsummeringslista, nemlig (som oversk
riften sier) at jeg har fått ny hytte.Den ligger i Risør,ikke så langt fra selve byen. Mellom 2-3 timers kjøring hjemmefra.Etter min mening ligger hytta veldig fint til. Den på den øverste rekka i et stort hytteområde.Det positive er at ingen behøver å gå forbi hytta vår for å komme til sin egen eller andres hytter. Da slipper man å tenke på at folk ikke skal se inn.

Som om vi ikke har stor terasse her hjemme, så har vi fått en kjempestor terasse, litt mer en dobbelt så stor som her hjemme.
Har allerede hatt noen late soldager deroppe hvor jeg bare har kunne slappe av å sole meg. Og hvis jeg skulle bli varm, er det bare å løpe ned en lang bakke og hoppe i sjøen. Altså, rimeligt med bademuligheter. Tror det skal bli koselig å v
ære der oppe i 4-5 uker i sommer. Endelig en hytte med elektrisitet, vann, og innendørs do. Og myggnivået er betraktelig mye mindre. For de som ikke skjønner hva jeg sammenligner med nå, kan jeg si at vi har en halv hytte til på fjellet, som vi deler med andre deler av familien. Der er som sagt myggnivået sykt høyt, og man må traske ut for å finne vann hele tiden. Da får man gjerne 5- 10 myggstikk bare på den korte stunda det tar å hente det.
I tillegg er det heller ikke elektrisitet der oppe på fjellet, så det blir tidlig kvelden. Ellers må vi klare oss med oljelamper.

For å summere det hele opp: Den hytta vi har nå er mange ganger bedre. Og ikke minst. Den er lettere for meg å nå til på egen hånd, ettersom det går buss til et stoppested rett ved hytta i risør.
Gleder meg til sommeren.

Neste innlegg blir om Folkehøgskole, og mine forventninger til neste skoleår.

Ciao

torsdag 17. juni 2010

Hmmm...Summering av de siste månedene.

Hei igjen....
Ser nå at det er maaaange måneder siden sist jeg skrev her, så da er der på tide med et nytt innlegg.
Tenkte å informere min(e) leser(e) om hva som har skjedd siden sist jeg skrev.
Det har skjedd utrolig mye. Såpass mye at jeg ikke kan skrive alt her. Tar med det viktigste.

Vel for det første så har jeg vært på noen konserter: Sivert Høyem og Norwegian Wood 2010.
Sivert Høyem konserten var jeg på en gang i høst, tror det var i November. Norwegian wood var jeg på forrige helg. Begge konsertene var supre.
På Norwegian Wood så jeg Mark Knophler, som spilte bra selv om han hadde ryggproblemer.
Rakk ikke å ta bilder, men fikk kjøpt t-skjorte.

Neste punkt på lista er at jeg var med i mitt siste stykke i Desember: Skatten på Sjørøverøya. Etter dette ble jeg pensjonist fra teateret. Spilte sjørøver, på den onde siden for en gangs skyld. Greit å prøve å spille noe på den andre siden av snillhetsbarometret. Klarte endelig å føle rollen. Helt merkelig...Jeg bare står å tenker på rollen, og plutselig kjennes det ut som om en annen personlighet kommer inn i hodet ditt. Så etter min mening er dette en av de beste rollene jeg har spilt, i tillegg til Belinda i Scrooge+ Engel i tornerose. Fikk endelig noen venner til å komme å se på, blant annet Kathinka ( Tusen Takk!!!).
Er litt merkelig å være ferdig med teateret, etter 10 år. Kjenner at det plutselig er noe som mangler inne i meg. En liten plass som er tomt. Heldigvis får jeg snart fylt opp den igjen via neste punkt.

Nå er jeg endelig ferdig med Sandvika VGS, etter 4 år. Til neste år blir det folkehøgskole. Danvik Folkehøgskole, med film som hovedfag, og noe teater som valgfag en dag i uka.
Er litt nervøs, men gleder meg likevel. I løpet av året, får jeg oppleve Amandusfestivalen, Filmfestivalen i Berlin+ Tur til San Fransisco og L.A. Spennandes Spennandes...
I tillegg blir det interessante Workshops innimellom. Det at jeg har litt teater en gang i uka, bidrar til å tette en del av savnet etter SBUT.

Neste punkt på lista er at jeg og familien har fått oss ny hytte i Risør. Så nå vet folket hvor jeg er i sommer. Er der en del helger fremover mot 5 juli, når mamma og pappa får ferie. Det er nemlig litt malingsjobb som må gjøres+ at det skal flyttes inn møbler.
Tror ikke det blir så værst å tilbringe sommeren der ute, ettersom det er mulighet for å bade og sole seg.

Siden sist har jeg også vært i London, for første gang. Det var supert!!! Var blant annet i Tower of London, Madame Tussauds, Halvparten av british museum (hadde for liten tid til å rekke å se hele, så det for jeg gjøre neste gang), og to forestillinger.
Og for noen forestillinger. Så blant annet Lion King ( Løvenes Konge), en forestilling jeg aldri kommer til å glemme. Det var overraskelser gjennom hele forestillingen, og jeg følte meg rett og slett som en fire åring igjen som ser sin aller første forestilling. Man visste nesten ikke hvor man skulle se hen, så mye spennende som skjedde til alle kanter. Jeg må bare si at de garantert har et større teaterbudsjett der en i teatrene i Norge. Det var rett og mer enn fantastisk. Jeg vet ikke om det finnes et ord som er høyere opp på rangstigen enn det. Eller?

I tillegg ble det en del shopping da. Kjøpte en del musikalcder på en kjent plateshop i Oxford street. Og var på hatteshopping i Camden town. Fikk kjøpt meg en flosshatt til 300- 350 NOK.
Og den bruker jeg støtt til spesielle annledninger.

Den nest siste tingen jeg kan nevne på lista mi er at jeg har rukket å bli 20 siden sist. Dagen ble feiret med familiebursdag dagen før ( 9. mai), og vennebursdag den 18 eller 19 mai. Husker ikke nøyaktig dato. Det ble Bambus Sushi og Bowling, rett og slett en veldig hyggelig kveld. Det pussige var at 2 venner av meg hadde kjøpt de to samme tingene som jeg fikk av en annen vennine av meg. Så dermed ble det en liten kjapp byttetur på 15 minutter innom platekompaniet.

Eurovision Song Contest ble sett på sammen med venner hjemme hos Marthe( En av mine beste venninner). Vi heide samtlige på Tyskland, og Danmark+ mange flere. Det ble en kjempehyggelig kveld hvor man koste seg glugg i hjel. :)

Vel...nå er det på tide å avslutte dette innlegget. Skal prøve å skrive oftere... See you later, Alligator. :-)