Sider

torsdag 10. desember 2009

En oppdatering av musikksmak.

Etter å ha lest igjennom mitt gamle innlegg om musikksmaken min, fant jeg ut at jeg kanskje burde oppdatere den litt.
Dette gjør jeg via ett nytt innlegg, nemlig dette innlegget.

Hmmm...siden den gang har musikksmaken endret seg betraktelig.
Les det forrige innlegget mitt om musikksmak her.


Hører fremdeles på mange av de artistene jeg skrev om der, men hvem jeg hører på mest er iallfall endret innenfor noen av sjangrene.

Hardrock/ metal: Siden sist har jeg begynt å høre en del på Lacuna Coil. Har kjøpt det siste albumet: Spellbound. Men liker også Det forrige albumet deres: Karmacode.

Puk/rock: Hører veldig mye på paramore, og det har jeg gjort spesielt etter den siste plata deres kom ut. Kjempebra.

Rock: Hører fremdeles en del på madrugada...ÅÅÅÅ, som jeg savner dem. I tillegg har det kommet en del gode nye tilskudd til rockelisten min, blant annet: Superfamily, Mew og Sivert Høyem. Ham var jeg på konsert med den 18 nov, i Bærum kulturhus. Men dette forteller jeg mer om i neste innlegg.
Det aller nyeste tilskuddet her er Daughtry. Kom over dem for to uker siden, og nå er jeg hekta. Og den jet hører mest på i denne kategorien er MUSE, selvfølgelig. Etter å ha vært på konsert med dem, så ble jeg bare mer hekta.
Elsker MAp of Problematique, Supermassive Black Hole, Bliss, New born, Starlight og hele det siste albumet: The resistance.

Pop/ rock: Hører en del på Adam lambert ( nr 2 i amerikansk idol). Han har en absolutt rå stemme, spesielt hvis han synger i falsett.
Pluss så må jeg innrømme at jeg hører litt på lady gaga, men det er stortsett bare de 8 nye sporene hun kom med på den siste platen hennes: The fame monster. I tillegg hører jeg en del på Michael Jackson/ Jackson 5 og The Jacksons. Har også begynt å høre på John Mayer, etter å blitt introdusert for musikken hans av beste kameraten min. Nå hører jeg på han titt og ofte.

Rnb.
Hører en del på timberland, og da mest på det siste albumet. Det var forresten gjennom ham jeg oppdaget Daughtry.

Trance osv.
Hører desverre fremdeles på en del trance osv, Det henger igjen fra russetida. Men jeg må understreke, at det ikke er den sjangeren jeg hører mest på. Men blant de jeg hører på en gang i blant: Basshunter, Darius & Finlay, Safri duo( akkurat Safri duo, har jeg hørt på før russetida. En duo Danmark kan være stolte av.) og diverse andre.

Vel det var vel alt som tengtes når det gjaldt oppdateringer...Skal prøve å komme med enda et innlegg senere idag.


tirsdag 3. november 2009

Et lite review fra Muse-konserten.


Hallo igjen. Nok engang er det lenge siden jeg har skrevet, og for å kompensere for det skal jeg skrive ett langt innlegg, eller kanskje dele det opp i 2- 3 innlegg.

Vel det største som har skjedd i det siste er at jeg var på MUSE-konsert sammen med Kathinka den 25. oktober. For å summere hele konserten med tre ord: RÅTT, STEMNINGSFYLLT, STORT.

Kvelden for meg startet ved 5 tida, med sminking og klesskift osv. Ved 6 tida ble det en
svipptur innom Sandvika for å plukke opp Kathinka, før vi vendte nesen mot Oslo Spektrum. Må søren meg si det var en del bil kø innover, men vi rakk da å komme frem. Da vi var kommet vel frem måtte vi stå å vente i en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang kø. Køen ble etterhvert så lang at den ble dobbel. Bra vi hadde hverandre, for ellers hadde det blitt utrolig kjedelig å stå og vente på å komme inn. Ikke var det særlig varmt heller. Så vi ble
stående å fryse en smule før vi kom inn. Etter 45 minutter begynte køen endelig å bevege seg,
og da ble det kontrast: Fra bom stille på stedet hvil, til sakte trav fremmover ( med små pauser innimellom naturligvis).

Etter 1 time ca var vi inne i Spektrum. Og da måtte vi stå i enda en kø: Effektsalgskøen.
Og det pussige var at selv om køen var betraktelig mindre enn den vi opplevde utenfor, så var det trangere om plassen. Ikke så rart når alle presser på hver sin kant og skal ha t-skjorte eller
genser eller kopper, eller buttons osv.
Her ble vi stående og vente enda en time. Så når jeg og Kathinka kom fram til disken hadde bena mine sovnet. Det eneste positive med å stå i en så trang kø er at man ikke kan falle noen vei, uansett hvor mye noen dytter. Vi ble stående i kø frem til oppvarmingsbandet var ferdig. Jeg fikk kjøpt meg en MUSE- t-skjorte, med motiv fra det siste albummet deres: the resistance. I tillegg kjøpte jeg en A2 plakat, kanskje litt større.

Etter dette ble det så vidt tid til en "naturen kaller"- tur før vi måtte finne plassene.

Og for noen plasser. Jeg som trodde jeg hadde bestillt kjempedårlige plasser, og så fikk jeg de kjempegode plassene...SUPERT. Vi satt på høyre side av salen på første balkong, annen rad, og plassen nærmest inngangen. Passet ypperlig.

En halvtime fosinka ca, kom Muse på scenen, og da ble det mye hyling. Konserten var som sagt super og mektig. Jeg hadde fra før av hørt rykter om at scenografien skulle ha temaet søyler, og det passet faktisk til beskrivelsen da jeg fikk se det.
( De fleste bildene har jeg tatt, mens noen få er hentet fra muse sin hjemmeside, hvor fans har
lagt ut bilder fra konserten i oslo: de med dato på er fan bilder.).







Konserten var toppers. Veldig høy lyd, men det var jo ingen sak når man hadde med seg ørepropper. Matt Bellamy og de to andre i muse spillte de fleste av yndlingssangene mine+ kathinkas, tror jeg. Alt i alt det ble en super kveld.

Jeg veit jeg har brukt ordet super ca hundre ganger i løpet av dette innlegget. :P

Nå gir jeg musepennen videre til kathinka ( som en utfordring) slik at hun kan skrive om hennes opplevelse av konserten. Gleder meg til å lese.

torsdag 15. oktober 2009

1 and a half week, and im a muse..


Oppdager nok en gang at det er lenge siden jeg har skrevet på denne bloggen... Må skjerpe meg.
Hmm...siden sist har jeg vært på nok en shoppingtur med kathinka. Kjøpte filmer, noen utrolig søte vanter, en svart alpelue, sminke osv.

I tillegg har det vært høstferie. Da var jeg i.....Danmark...som om det skulle komme som noen overraskelse,hihi. Var der sammen med fattern.
Overnattet hos grandtanta mi.
I løpet av tida jeg var der fikk jeg meg ett andy warhole-sengesett ( med den kjente bananen). Gleder meg til å se det på senga.


I tillegg kjøpte jeg en bok om Robert pattinson ( litt twilightmani.)

Endelig har vi også fått ny sofa. Ekte brun lærsofa...kosta noe 40 000. Mamma og pappa kastet ut det gamle stuesettet for seks uker siden ( sofa, lampe og bord) ( de ga det bort til loppemarked). Må innrømme det var litt bittert å skilles fra de gamle stuemøblene som har vært her siden jeg ble født...Har jo mange minner med de møblene...sukk...
Ventetida på ny sofa har vært laaaaaaaang og litt ekkel også...Likte ikke at stua i annen etasje sto nesten tom..Fikk litt frysninger. ( har noe med noen mareritt som jeg drømte da jeg var liten)...

Men en annen ting som jeg også har ventet lenge på, og som jeg må vente litte granne til på er:

I dag er det en og en halv uke igjen til MUSE- KONSERT MED KATHINKA!!!! Tida går fort, men samtidig utrolig treigt... Kjære 25 oktober kom til meg.


http://www.youtube.com/watch?v=ioG2jR-obac&feature=related

Har kjøpt det siste Muse-albumet. Litt overaskende, men bra likevel...Uprising er jo rååå... Lader opp til konserten med Haarp-dvden, som beviser at de er et av verdens beste band live...

En annen konsert jeg skal få med meg er Sivert Høyem, i Bærum kulturhus den 18.november. Gleder meg også til den. Har selvfølgelig som oppladning, skaffet meg den nyste cden Moon landing. Sier bare at den fortjener alle 5 den har fått i diverse aviser...

Vel...det var alt jeg kom på nå...Ciao.




tirsdag 1. september 2009

Totally fantastic happyness...

Oi, oppdaget idag at det er et år og 3 måneder siden jeg begyunte å blogge....HURRA FOR MIN LILLE BLOGG!!!!
Den neste tiden skjer det mye rart. Skal til Beitostølen på treningsleir til helgen.
Etter det blir det forhåpentligvis en avtale med Kathinka,en av de neste helgene etter denne.
Men den største hendelsen er at jeg og Kathinka skal på Muse den 25 oktober.
Gledet meg før Kathinka sa ja, men nå gleder jeg meg bare noe helt sinnsykt. Er mye koseligere å gå sammen med noen på sin egen alder. Fikk melding fra henne idag om at hun takka ja. Hadde vanskelig for å la være å glise som en idiot resten av skoledagen, så glad ble jeg....Det var like før jeg hoppet opp og ned av bare glede. Jeg klarte heldigvis å styre meg. Men inni meg, hopper jeg fremdeles.
Jaja, da vet dere det.

mandag 31. august 2009

Very much weird stuff.

Enda en gang har jeg latt det gå lang tid mellom to innlegg. Grunnen er som vanlig at det har skjedd så mye... Tja...for det så har jeg hatt en herlig sommerferie, som gjerne kunne vart enda lengre, hvis jeg hadde fått bestemme. For det andre så har jeg starta på skolen igjen.
For det tredje så har jeg shoppet en del. For det fjerde....Mhm...nei det holder visst med det tredje.

Sommerferien min ble brukt til reising, treffe venner og shopping.

Var på hytta en helg. Litt kjedelig siden det regna hver dag, og jeg hadde vondt i ryggen(altfor hard seng).

Noen dager senere dro jeg+ familie til Hvaler hvor en venn av meg har hytte med sin mor og far.
Ble mye farting med båten, ja vi kjørte til og med så langt som til Strømstad og tilbake igjen....Pokker at jeg glemte bankkortet mitt hjemme på hvalerhytta. Kunne fått kjøpt med meg cider...
Etter noen dager på hvaler dro jeg + familie til danmark. Første stopp Roskilde/København.
Var veldig viktig for meg å komme meg til køben, ettersom jeg har tenkt å studere der om noen år. Da kan det jo være greit å bli litt bedre kjent med byen. I løpet av Roskilde-oppholdet var jeg også innom et moderne kunst museum. Høydepunktet der var selvfølgelig utstillingen med Andy Warholes grafikk.

Etter Roskilde gikk turen til solfylte Bornholm.
Været var bra hver dag og jeg rakk og få rikelig med farge i løpet av den uken jeg var der.
Oppdaterer med bilder etter hvert.

Så, det var alt om ferien min, eller det vil si alt om hvor jeg har reist i ferien.

Neste punkt på min liste over "Hva har jeg gjort i sommer" er at jeg har truffet venner i ferien.
Jeg var sammen med bestekammeraten min ute på Hvaler, veeldig koselig.
Og jeg traff Kathinka en av de siste dagene av Sommerferien. Det var en pussig,men morsom opplevelse som jeg kommer til å huske leeeenge!!! Kathinka and the company together er rene bomben av latterannfall og rare påfunn. Jeg tror nesten ikke jeg har ledd så godt på en god stund. Så mye latter ut av en liten kinotur for å se Harry Potter og 2 turer på mc donalds. Morsomt.
Siste vennebesøk til nå var å treffe min beste-klassevenninne, som nå har reist på folkehøgskole. Miss you!!!

Nest Siste punkt på dagens innlegg: Shopping.
Jeg har brent opp en god del penger i sommer, en smule fra mammas lommebok, men mest fra min. Blant ting jeg har kjøpt finner man blant annet, en hatt, 3 luer, 2 par solbriller( da jeg endelig fant et par nye solbriller som var verdig til å erstatte mine savnede solbriller, kjøpte jeg like gjerne to par. Ikke like, men to par solbriller som jeg liker.),Masse plater, Dvder og klær.

Kan gå nærmere inn på noen av punktene på shoppinglista.
Jeg har i det siste blitt veldig hekta på hatter og luer. Jeg kjøpte blant annet en hatt av samme form som den Michael Jackson bruker i Smooth Criminal-musikkvideoen, bare i svart. I tillegg har jeg skaffet meg en alpelue, og mange andre forskjellige hodeplagg.

Av Dvder kjøpte jeg Blant annet the wiz( en versjon av trollmannen fra oz, med bare svarte skuespillere. med blant annet michael jackson som fugleskremsel, og diana ross som dorothy), Live in Bucharesty- the dangerous tour ( med michael jackson), Moonwalker( Michael Jackson), Musikkdvd med muse, Mark Knophler, Bruce Springsteen osv. Jeg kjøpte også vanlige dvd-filmer som for eksempel The curious case of Benjamin Button, Underworld 3 og den sjette sans. Kjøpte mange flere dvder også, men det er så mange at jeg ikke husker navnet på alle sammen. Uansett alt sammen kjøpte jeg på salg, så derfor ble det ikke så dyrt som du kanskje tror.
Og du har kanskje lagt merke til hvor mye Michael jackson dvder jeg kjøpte.

Jeg har hele tiden vært en skapfan, det vil si, en smule fan, av Michael Jackson. Hvis mange tror jeg bare hører på Hard rock, så tar man feil. Jeg hører på alt mulig. Mest Rock og Hard rock. Michael Jackson har gitt veldig mye til musikken, og har vært en inspirasjon for mange mennesker rundt om i verden, derfor liker jeg ham. Både fordi han var kreativ, en god musiker, og underholder, men også fordi han maktet å kjempe for dem som har det vondt.
I Juni døde han, beklageligvis. RIP MJ!!!

Men nok om det.
Av cder har jeg blant annet kjøpt Kamelot- Black Halo
Michael Jackson- Thriller, Bad, Off the wall.
Jacksons- Triumph, venter på Destiny.
Safri duo- Origins
+ noen til.

Den dyreste investeringen jeg gjorde i sommer var å kjøpe et keyboard til macen min og Garageband. Så nå hender det titt og ofte at jeg sitter og lager musikk på pcen.


Siste punkt for dagen er skolen. Jeg går fremdeles på Sandvika Vgs, for å ta igjen de fagene jeg har måttet legge igjen, av helsemessige årsaker. De fagene jeg har er: Engelsk, Naturfag, Samfunnsfag og Lyd.
Jeg har fri på fredager, akkurat som forrige år.
Den største og merkelige forandringen er derimot at jeg går i 1STD. Altså med folk som er tre år yngre. Dette er noe jeg bare er nødt til å venne meg til siden det var den beste løsningen for å bli ferdig i år. Heldigvis går jeg i 3MK når jeg har lyd, så treffer jeg i hvertfall noen på nogelunde samme alder.

Avslutter med å fortelle om hva jeg gleder meg til for tida. Jeg skal på Muse-konsert i Oslo-spektrum den 25. oktober...Hurra.

Jaja, nå har jeg surret og skrevet nok for i dag...Ciao.
Skal legge ut bilder etterhvert.






mandag 15. juni 2009

Hmm... et innlegg om en fiiin dag.


Hmmm...da var det på tide å skrive igjen... Jeg vet at jeg kan virke litt treig når det gjelder bloggingen, men det har skjedd så mye siden sist at jeg rett og slett har glemt det. Blant annet har jeg vært igjennom 3 eksamener, sovet, stresset sovet, sovet og sovet+ vært sammen med noen venninner.
Forrige onsdag vær jeg sammen med Kathinka fra ca
kl 15 og utover. Tida gikk til shopping, restaurantbesøk og kino. I løpet av shoppingturen fikk jeg kjøpt en del filmer på salg, blant annet "Den sjette sans"!! Bra film etter min mening.
I tillegg til det fikk jeg kjøpt en t-skjorte og et par skjerf. Det uheldige var at jeg glemte igjen solbrillene mine i prøverommet på Gina tricot( Eller noe i den duren). Og det var gode solbriller, selvom de var billige. :(
Etter shoppingturen gikk vi til Bambus Sushi og spiste. Menyen for meg var det samme som nesten alltid. Forrett: Kyllingsuppe, Hovedrett: Teppan-Biff, og til desert: Banana-split.
Yummy!!!!

Etter det gik vi på kino. Vi ble halveis myrda i løpet av filmen. Eller det vil s
i, vi skvatt så mye at det var rett før begge to fikk hjerteatakk. Det hadde vært stort oppslag i avisen det: "TO KVINNER PÅ 19 ÅR FIKK HJERTEATAKK UNDER DRAG ME TO HELL!!! Burde man vurdere å ta filmen av lærretet for å ikke risikere flere skader? "

Filmen var bare basert på at man skulle skvette hele tiden, gjerne komme med et lite hyl.
Plottet var noe tvilsomt. Noe med en Sigøyner som sender en ond demon etter en ung kvinne for at han skal dra kvinnen ned. Og så gjelder det for kvinnen å bli kvitt forbannelsen før demonen kommer for å ta henne med seg.
Filmen anbefales ikke.

Da filmen var ferdig satt ihvertfall jeg med hjerte i halsen i en time etterpå.

Men hvis man legger sammen alt som hendte den dagen så ble det en vellykket dag.

Neste innlegg blir om hvilke filmer som står på min topp 10 liste!!!

Ciao.




torsdag 21. mai 2009

Infinityyyy, huff, som man kan få den sangen på hjernen!!

I dag er det Kristi himmelfartsdag, en dag som med tid til blogging.
Status idag: Form: Sliiiiiiiiiiiiiiiten, og en smule hjertebank.
Sanger som surrer i hodet for tida: Infinity og fairytale
Hva gjør jeg akkurat nå?: Norsk lekser.
Humør: Lei av skole!!!!

Vel. vel, nå skal jeg ikke kjede dere med skole osv.

Forrige helg + helga 8-10 mai var helt ville. La meg starte med 8-10 mai.

9 mai var jeg på konsert med Espen Lind, Alejandro fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm. Stemningen var skyhøy. Hæla opp i taket. Det var rett og slett helt rått, hundre ganger bedre enn å være i Stavanger på russetreff. Veit det er mange som er uenige med meg i akkurat det, men hey, det er mine egne meninger, og de skal ingen få ta fra meg.
Gleder meg til konsert-cden + dvden kommer ut. Konserten varte i hele tre timer, men jeg+ en av mine beste venninner koste oss glugg i hjel likevel. Vi gaula i kor med resten av Oslo spektrum og jeg ville ikke vært noe annet sted den kvelden. Det som var ekstra skøy, var at en av de som satt ved siden av oss, levde seg såpass inn i sangene at han spilte luftgitar og trommet for harde livet. Han lagde nesten et lite show for seg selv. Hehe.

Så kom den stooooooore dagen, 10 Mai. Denne lille jenta ble 19 år. Feiret dagen med familien. Fikk en bilett til NORWEGIAN WOOD!!!! Hurra!!! Gleder meg som en unge gleder seg til juleaften. Får blant annet se Duffy. Av andre ting så fikk jeg abonnement på det nye, og en film( Catch me if you can) Og de to første Twilight bøkene på norsk. Den største overaskelsen var en stripete jakke i pastellfarger. Ble temmelig skuffet over tantene mine da jeg fikk denne. Hvordan kunne de ta så feil, med tanke på klær. Jeg er jo ikke den som går med pusete,pastellfargete strikkejakker.

Hvis jeg skal definere min egen klestil med 3-4 ord så blir det: Røft, mørkt, fargerikt og løst.
Heller nok mer over mot Goth stil enn pusete rosa- stilen. Jeg er litt imot rosa, selv om jeg vet at mange kler seg i den fargen. Altså, jeg aksepterer at andre går i rosa, men jeg er ikke den som bruker det selv. Desutten så er det ikke så mange i min vennekrets som er typiske rosa mennesker. 

Men tilbake til bursdagen min. Heldigvis kunne man bytte inn jakka. Tidligere på dagen, før familieselskap var jeg ute og tok russeknuter i Frognerparken sammen med noen venner.
Da jeg kom til Frognerparken ble jeg nærmest attacked av unger som skulle ha russekort. Tenk deg det, ca 15-20 unger som alle skulle ha russekort på en gang, og med lille meg i sentrum av kaoset. Den lille bunken med kort som jeg hadde dratt med meg ble revet bort i løpet av det første kvarteret.
Uansett, selv om det var litt kaos, så fikk jeg da tatt de knutene jeg ville ta. Ha seriøs samtale med sinnataggen i 20 min, ble til 40 min, på grunn av at vennene mine ikke ville ta den alene. Så da ble det slik: Meg+ en venninne tar knuten, mens den andre kamerate  står med mobilen og filmer. Så bytter de to, og jeg + kameraten tar knuten.

Etter dette ble det knute nr 2: Går rundt ett tre og synge julesanger i 10 minutter. Dette ble da til 10 trær, på grunn av at noen av oss begynte å bli svimle av å gå rundt ett eneste tre. Dermed endte det med at jeg gikk sikk-sakk frem og tilbake mellom 10- 20 trær og sang, mens de andre kom traskende etter.
Det var nok om bursdagen min.

Mandag 11 mai spiste jeg en koselig middag med en venninne, rett etter skolen på Bambus Sushi. Fikk en overaskelse av henne, nemlig Twilight-filmen.

Tirsdag 12 mai, var jeg på storsenteret sammen med muttern, og fikk byttet inn jakken på URBAN. Fant en helt nydelig stroppeløs sommerkjole, som jeg både kan bruke som kjole og skjørt+ en litt funny topp.
Skal legge ut et bilde av kjolen ved en senere annledning. Senere på kvelden så jeg på Grand prix delfinale 1. Vår søta bror kom videre.

Torsdag 14 mai. Hadde jeg en kjempekoselig bursdagsmiddag sammen med noen venner på Bambus Sushi.....igjen, ( Blir aldri lei av den restauranten. Lager kjeeeeeempegod mat. Verdt å prøve for alle. Ikke så dyr heller). Av gaver fikk jeg en Muse-cd+ den siste Big Bang-cden, et cd-gavekort( som jeg senere byttet inn til Bride Wars, og Cd med Cut Copy). DVD: Wild Child og Australia.
Spiste en aldeles herlig kyllingsuppe til forrett, med en eller annen kylling eller biffrett til hovedrett. Til dessert spiste jeg Bananasplit med is. Et aldeles perfekt måltid.
Bambus Sushi er min absolutte favorittrestaurant i norge.

Fredag 15 mai dro jeg og noen venner opp til Hellerudsletta på russetreff. Og det var SUUUUPERT, bortsett fra når vi skulle hjem og en eller annen idiot slapp ut en lydløs røykbombe,eller brukte røykmaskin, eller whatever, utenfor mainhallen. Der  var det laaaang kø som straks ble mindre når røyken slapp ut.  Det luktet noe heeeeeeeeeelt forferdelig, og det verste var at man fikk en ekkel sterk og ram smak i munnen. Det gikk ikke bort før 2-3 timer senere. Så en kan trygt si at det smakte som det luktet. Til informasjon kan jeg si at det var lang kø på grunn av et stort partykonsept i mainhallen. Et konsept som ikke ofte kommer til norge, nemlig MINISTRY OF SOUND!!! Rakk desverre ikke å komme inn å oppleve houspartyet, av to grunner. Den ene var røyken, den andre var at de andre ville hjemover. Da vi hadde kjørt en tur rundt og fått lesset av noen av de jeg var sammen med, dro jeg og en venninne hjem til henne. Vi skulle nemlig prøve å døgne. Veit ikke hvor bra det gikk. Fikk låne senga til venninna, og der ble jeg liggende det meste av natta. Hendte at jeg lukket øynene litt, men jeg sov ikke likevel. Satte meg opp igjen ved 6 tida, og etter det var jeg i hvertfall våken. Ved 10 tida spiste jeg frokost før jeg dro hjem igjen. Hadde fryktelig problemer med å sovne da jeg kom hjem(  tror nok det kom av at jeg drakk en kopp kaffe om morgenen). Sovnet ved 5-6 tida om ettermiddagen, frem til halv 8. Ca en time senere var jeg hos venninnen min igjen som jeg velger å kalle for frøken m. Da hadde allerede vennene mine fra kvelden før ankommet. Vi skulle nemlig se Eurovision Song Contest. Og for en kveld det ble. Aldri har jeg hatt det sååå morsomt med å se på grand prix. Ble nesten mer opptatt av å se på hvilke sprell familien til frk m fant på.
Da første land var ute med å gi sine poeng, hylte vi som noen stukkne griser. NORGE FIKK 12 POENG av spania!!!! Og sånn fortsatte det, hele gjengen satt vi å hylte hver gang Norge fikk 12 poeng.
Til slutt ble det bare helt energibombe der vi satt. NORGE VANT!!!!!!!!! Helt klart at jeg skal på Eurovision neste år.
Etter Eurovision ble det russedåp, med tagging på lua. Mitt russenavn ble skravla....SUKK!!!!  Jeg mener da ikke at jeg skravler sååå mye.
Vel vel...ved ett tida dro jeg og gjengen ut på russetur til Oslo med bilen til frøken m. Vi måtte selvfølgelig lade stemmningen ute nå som norge hadde vunnet, og siden det var natt til 17 mai. Vi satte på Infinity+ diverse remixer for full guffe, her var det liv. Vi så en del busser, blant annet Perfect moment, Soul train, Spilledåsa og Showtime. Ved bekkestua Bussstasjon tok vi en knute, nemlig å kjøre 10 eller 15 knuter rundt en rundkjøring. GØY!!!
Nede ved Sandvika ved rådhuset sto flere busser i kø for å ta knuta. Og som de rampeungene vi kan være kjørte vi to runder rundt rundkjøringen, rett foran 5 busser, bare for å erte.
Ved 3-4 tida stoppet vi ved Statoil i nærheten av Lefdal, for å gå på do. Men nei da, det hadde tydeligvis brutt ut slagsmål inne i  kiosken, så da vi kom frem hadde politiet kommet. Det hele endte at jeg måtte gå inn i den lille skauen rett ved å gjøre det jeg skulle.
Heldigvis var det ingen som så meg.
Nattens tur endte ved 5 tida. Da bar det rett inn i bjørnehiet.

Neste innlegg blir om hvilke knuter jeg har tatt.

I morgen har jeg norsk eksamen, litt nervøs, men det går nok bra.
Noen som har noen eksamener de er nervøse for?




søndag 3. mai 2009

Russetida meg her og russetida meg der.

Nå er det en stund siden jeg blogget sist gang, så derfor gjør jeg det nå.
Har skjedd veldig mye siden forrige gang. Det største er vel at jeg er blitt russ, rød russ. Det har jeg vært i en og en halv uke nå, og jeg har allerede rukket å dele ut en del kort til småbarn.
Vel vel, nå som jeg likevel er i gang med å fortelle om russetida, så kan jeg vel fortsette i den stilen. 
Hva har jeg gjort hittil i russetida?
1. Delt ut russekort.
Barn er en smule sprø når det gjelder russ og russekort. Uansett hvor overbefolket et sted er så ser de deg garantert hvis du har 
på deg russebukse. Selv om du prøver å gjemme deg litt bort. En ting som er positivt med det er at man blir populær i de ukene hvor russetida pågår. Selvom det er småunger så er det koselig likevel. 
Men tilbake til små og russekorthysteri. Hittil har jeg opplevd å bli sett rundt et hjørne. Det vil si at jeg går på den ene siden av hjørnet og ungene går på den andre siden. Mon tro om de kan se gjennom vegger? (spøk)
En annen ting jeg har opplevd er å bli løpt etter. Merkelig opplevelse når man selv ikke er blant de som går fortest. Men men, alt i alt så er det med russekortutdeling koselig, bortsett fra hvis man har dårlig tid.

2.Russeknuter
Har rukket å gjøre 3 stykker av de 28 knutene jeg har tenkt å ta.
Den merkeligste hittil var å sitte under pulten i en skoletime. Eventuelle bivirkninger man kan få av å sitte under pulten er å bli stiv og støl i bena.
Den koseligste var å dele ut kort til barn på sykehus (nevrokirurgisk barne avdeling, rikshospitalet).
Den tredje knuten jeg har gjennomført er å trene i russebukse på treningsenter.

3. Busskåring på RUD.
Rakk å stikke en liten tur innom russebusskåringen på rud, den 23 april. Kunne ikke være der så lenge på grunn av teaterøving. Mer om teateret kommer lengre nedover her.
Det var utrolig koselig å ihvertfall få sett noen av bussene da. Heldigvis rakk jeg å se motown før jeg gikk. Til informasjon for de som ikke vet det: Motown vant kåringen for Vestre Bærum.



4. Teaterforestillinger.
I de siste to ukene har det meste av tida gått med til teater. Den første uka gikk med til øving og intensivuke, den andre gikk med til forestillinger. Forestillingen jeg var med i het: MOWGLI FRA OZ- HAIR WE COME. Forestillingen er en musikalkavalkade satt sammen av flere skuespill og musikaler. Jeg var fe+ barn. Det beste mec det hele, men også det mest nervepirrende var å synge solo. Var redd for at instruktørene skulle synes at det var dårlig.
 Men det gikk jo bra, heldigvis.

Hva skal jeg gjøre videre i russetida?

Lekser
Desverre er jeg nødt til å gjøre lekser i russetida. Har igjen å skrive 1 historieoppgave, 1 og en halv gymstil, 1 norskfremføring, og en del forbedringer på mediaprosjekter.

Konsert i Oslo Spektrum
9 mai skal jeg og en venninne + begges foreldre til Oslo for å se De nye gitarkameratene(espen lind, alejandro fuentes osv) Gleder meg noe sykt.

10 mai, 19 år.
Jepp, jeg blir 19 i russetida, og det skal feires med familie og venner.

Hellerudsletta: RUSSEFESTIVALEN 2009
Ettersom jeg ikke har hatt tid til å dra meg ut på Tryvann, så blir det Russefestival på hellerudsletta den 15 mai, istedenfor. Skal dit med en hel vennegjeng.
GLEDE SEG!!!!!!

Døgne
Jepp, natt til den 17 mai skal jeg være oppe hele natta. Man får jo uansett mye å gjøre. Skal blant annet se Grand Prix finalen. Håper Alexander vinner!!! Ellers blir det vel litt drikking, det vil si, ikke så mye at jeg blir sørpa. Og det blir vel en del filmtitting i løp av nattetimene.

Russeknuter
Skal som sagt ta mange flere russeknuter enn jeg har gjort til nå. Blant annet å snakke med sinnataggen i 20 min( Seriøs samtale)+ å overbevise en ting til å fly, konsentrer deg om det i 15 min.


Ok, da var det nok russeprat. Over og ut.


mandag 23. mars 2009

Månedens nyhet

Tenkte jeg skulle skrive et innlegg om hva som skjer rundt meg om dagen bortsett fra sykdommen, og skole.

Den største nyheten, som jeg egentlig burde meddelt for 2 uker siden, er:
JEG HAR FÅTT MEG MAC!!!!!!!! 
ENDELIG!!! HURRA!!!
Har ventet på det i flere år.
Var dyr (22000)+ (forsikring og supportavtale,, men det var verdt det. Den er så me bedre enn den gamle, som jeg fremdeles har hjemme. Man kan jo ikke forsette å arbeide for fullt på en pc som blir så varm. Jeg ble like forbauset hver gang over at det ikke ble svimerke i bordet.
Den ble reparert for en og en halv uke siden, så nå funker den greit igjen. Men likevel fortsetter jeg å jobbe med macen.

En annen ting er at jeg har fått russeklær og russekort...

Til slutt vil jeg bare si at jeg skal på bob dylan konsert på onsdag. Gleeeder meg!!!!!

Takk for nå...Ciao.

Joho...( fant ikke på noe mer seriøs overskrift)

I know i know, jeg er treig til å skrive blogg, tror man.
Sannheten er at jeg har brukt laaang tid på å få skrevet det forrige innlegget mitt ferdig. Var så mye jeg ville ha med i innlegget om turen til egypt.

Uansett...Status idag: Form: Litt dårlig: fremdeles syk, med halsbettennelse og virusinnfeksjon. Orker nesten ikke å gjøre noen ting, bortsett fra å sove og slappe av. Skole arbeid er altfor annstrengende til at jeg klarer å jobbe fort med dem.   Begynner virkelig å lure på om jeg har fått kyssesyken. Blir sliten av nesten ingenting.

Skolen: Et lite problem siden jeg ikke orker noen ting. Riktignok, klarer jeg å følge med på mediafagene. Lærerne på allmennfagene har vært så forståelsesfulle at de gir meg tilatelse til å ta prøver og innleveringer senere. Snille lærerere.
Klarer ikke å være hele skoledager en gang.
Er på skolen idag da.. men det er på grunn av media. Skal også prøve å være der litt av norsken.

Det var nok punkter på status for idag.


tirsdag 6. januar 2009

Im back.....home from egypt.





Da har jeg vært i egypt. Kom hjem på fedagen...altså for ca en uke siden.
Bare så du er advart på forhånd. Dette er et laaaangt innlegg. Så sett deg godt til rette så skal jeg fortelle hvordan reisen til faraoenes land var.
Jeg var der i 2 uker. Den første uken seilte jeg og mor og far, sammen med en liten skokk av skandinavere, på et Nilen-cruise. Det var denne uka jeg opplevde mest.
Skal si litt om hva vi opplevde dag for daf der nede.

Uke 1.
Fredag: Sto opp klokka 4, etter å ha sovet i 2 knøttsmå timer. Likevel hadde jeg ikke noe problemer med å stå opp.
Avreise hjemmefra var ved 6 tiden. Ca. 1 time senere var vi på Gardemoen, hvor vi sjekket inn via nytt automatsystem, og leverte inn bagasjen. Ved bagasjen veide de kofferter+ håndbagasje sammen. Resultatet av veiingen var at personalet påsto at vi hadde for tung bagasje, og at vi dermed måtte betale 500 kr i bot.
Grunnen til at jeg sier påsto, er fordi jeg tror at dette bare var idioti. Da vi skulle hjem, måtte vi ikke betale bot. Dessuten har de ikke pleid å veie håndbagasjen i tillegg til flybagasjen tidligere.
Men nå er det nok bagasje-snakk, jeg skal fortsette med å fortelle om reisen.

Flyet gikk klokka 09.35, og jeg må innrømme at jeg hadde det litt morsomt ved tanken på at resten av klassen min måtte på skolen på siste skoledag klokka 10.
Flytida ble brukt til lesing, lytting til ipod, spising og soving.
Vi landet mellom klokka 15 og 16.30 lokal tid i Hurgada.
Fra vi kom ut av flyet til vi satt i bussen til Luxor ble det bare stress.
Egypterne blir passet på av politistyrker fra hele egypt. Rundt hvert hjørne står det en politimann eller en soldat og holder vakt.
Dette var grunnen til at vi måtte stresse slik. Vi måtte nemlig ha passert en vaktpost innen et visst klokkeslett. Ellers hadde vi ikke kommet oss til Luxor den dagen.
Synes det var innmari irriterende, med flere menn som drev og ropte "yalla, yalla!", og "Apollo, over here!" konstant.
Yalla, betyr kom igjen, eller kjapp dere.
Uansett....vel inne i bussen kunne vi sove og slappe av, eller se på stjernene. Det ble nemlig mørkt innen vi kom frem til Luxor, etter 5 timers busstur.
Tilsammen reiste vi i 10 timer+ et par timer i venting.

Vi var fremme ved 9- 10 tiden og la oss klokka 11...lokal tid
Lørdag 20. 12.
Ble ikke lange søvnen akkurat....Klokka halv 5 ble vi vekket av min telefon, siden vi skulle på tur til Kongenes dal...og et par templer klokka 6. Så da var det bare å stå opp og si hallo til en ny dag, uansett hvor trøtte gluggene var. For dette ville jeg få med meg.

Klokka 6 gikk vi i land, stadig vekk i Luxor. Første stopp var Kongenes dal, ett av de stedene jeg gledet meg mest til å se. Vi ble fortalt litt om historien til dalen....og om diverse utgravninger, blant annet utgravningen av tut- ankh amons grav. Etter det fikk vi gå og se litt på egen hånd.
Jeg ville selvfølgelig se tut ankh- amons grav, noe som kostet 100 egyptiske pund ekstra.
1 egyptisk pund = 1 NOK.
Graven hans var mye mindre enn det jeg trodde den var. Men så viste det seg at ikke hele graven var åpen for publikum. Så i hvertfall at det var en inngang med gitter foran til et annet rom. Men uansett, vi fikk se gravkammeret til den unge faraoen. Og neimen lå ikke mumien hans der også, i et glassmonter. Det samme gjorde en av gullsarkofagene.
Men nok om Tut- ankh- amons grav.
Vi så 3 andre graver i tillegg. Utrolig spennende for en som er så interessert i Egypt som meg. Det fineste var jo selvsagt alle veggdekorasjonene i gravene. Her kunne en hver historikker blitt stående i flere timer.
Og når det gjaldt tiden vi kom til kongenes dal på, altså klokka halv 7, så var det den beste tiden. Ellers hadde vi stått i laaaaaaang kø inn til de forskjellige gravene.
Noe som også var litt spennende var at man holder på med to utgravninger der den dag i dag. Mon tro hvilke konger som kan ligge gjemt der? Tydeligvis noe jeg skal følge med på.

Videre fra Kongenes dal dro vi til Hapsepsuts tempel. Hun var en egyptisk dronning, og regjerte som farao noen få år.
Dødstempelet hennes var et av de laveste gjennom hele turen, men et flott tempel likevel.
Her har dere et oversiktsbilde av forsiden av tempelet.







Statuene der var også verdt å ta en kikk på.




Etter Hapsepsut-tempelet, dro vi videre til Karnak. På veien stoppet vi for å se to statuer, eller kolossser som man ellers kaller dem. Disse skulle tidligere ha vært en del av et tempel. Men tempelet har blitt tatt av tiden.

Så var det siste stopp for dagen, det enorme Karnak- tempelet.



Det er ganske interessant å tenke på hvordan man har klart å bygge så høye templer. Det var mest sannsynlig en ganske stor risiko for å få arbeidsskader.
Ingen vet helt sikkert hvordan høye templer ble bygget, men det er jo selvfølgelig noen teorier.

Søylene blant annet er ikke et stort stykke stein for hver søyle, men de er delt opp i flere mindre steiner. Måten de kan ha bygget søylene på er ved å først plassere og stabilisere de nederste steinene. Etter det fyller man byggeplassen med sand, sånn at det når opp til toppen av de første steinene. Så gjør man det samme, legger nye store steiner oppe på de første steinene. og fyller på med mer sand, og slik fortsetter det. Når tempelet er ferdig tømmer man byggeplassen for sand, og voila man har nye enorme søyler som holder oppe taket.

Langt inne i templet finner man to obelisker. Den høyeste tilhørte Hapsepsut.




Da vi var ferdige med Karnak, dro vi tilbake til båten. Da var klokka bare 11-12.
Tenk på det, på bare noen få timer hadde vi opplevd kjempe mye. Fra 6.30- ca 12.

Må si jeg ble litt døgnvill den dagen.
Men uansett, da vi kom tilbake til båten, var det lunsj og etter det var det fri. Da fikk man blant annet tid til å se litt på livet langs nilen og solnedgangen.


Utrolig vakkert.

Senere på kvelden ble det shopping på båten. Og det var den morsomste handelen jeg har opplevd noensinne.
Altså, i annledning en fest som skulle holdes dagen etter, Galabeie-party, hadde man "arrangert" en liten mulighet for å få kjøpt en galabeie.
Galabeie er en slags skjortel, som alle egyptere vanligvis går med. Både menn og kvinner.

Handelen foregikk slik: Man går opp på soldekket i 5 etasje, og venter. Så hører man plutselig noen som gauler "Halo", og i samme øyblikk kommer en pose farende opp mot 5 etasje. I posene var det galabeier og skjerf osv. Bare myke ting. Man skulle virkelig passe seg for ikke å få en pose med klær rett i fjeset. Hjalp ikke om man sto aldri så langt inne på dekket. Disse selgerne var nemlig veldig gode til å kaste langt og høyt. De kunne sikkert vært med i OL.
Så det var bare å tenke varskåher....og så dukke.
Vel, videre til selve handlen. Måten man handlet på var ved først å se på galabeien. Hvis du vile ha den sier du til de som sitter i båtene nede på vannet, at du skal ha den. Da kommer det enda en pose, som du kan legge penger i. Etter du har lagt penger i posen kaster du pengeposen ned igjen til småbåtene, med selgere.
Hvis du vil ha en annen farge, sier du hvilken farge du vil ha, mens du slenger ned posen med den forrige galabeien. Da kommer det selvfølgelig en pose opp igjen, med en galabeie i riktig farge.
Og slik fortsetter det. Posebombarderingen fortsatte frem til vi skulle gjennom slusen, som lå rett ved stedet hvor bombarderingen foregikk.
Og i forhold til prisene, gjaldt det å prutte. Hvis de for eksempel sa at de skulle ha 200 egypterpund for en galabeie, bør du si at du vil ha den for 100...Da sier de der nede en pris som er litt lavre enn 200, og slik fortsetter det. Ofte klarer man å få kjøpt ting til en billig penge. Mamma, pappa og jeg kjøpte 3 galabeier, en til hver. Og pappa og forhandleren ble enige om 120 egypterpund for de tre.

Som jeg sa tidligere, morsommere handlemetoder, skal du lete lenge etter. Hehehe..

Søndag 21. desember.

Denne dagen dro vi til enda et tempel. Denne gangen var det Edfu-tempelet som sto for tur.
Og her må jeg innrømme at jeg bare ble stående å måpe da vi kom fram, for tempelfasaden var enorm.
Bare se her:



Menneskene er som små maur i forhold til dette tempelet.

Insiden av tempelet var også spennende med hieroglyfer og bilder langs alle veggene.



Etter turen til edfu, dro vi nok en gang tilbake til båten for å spise lunsj.
Etter det var det tid til å se på livet langs nilen igjen.



Senere på dagen, altså ved 4-5 tiden Gikk vi turen fra båten og til Kom ombo- tempelet. Et lite men høyt tempel.



Om kvelden var det galabeie-fest....morsomt.

Mandag 22. desember.
Var på en liten busstur, hvor vi blant annet fikk se en av verdens største demninger. Etter det dro vi til Philea-tempelet, som lå på en øy. Det interessante her er at hele tempelet ble flyttet en gang på 1800-tallet. Nå spør du kanskje: Hvorfor?
Grunnen til at tempelet ble flyttet, var fordi det sto i fare for å bli oversvømt. Denne overflytningen satte sine spor, som du ser på bildet under.




Etter det dro vi tilbake til båten igjen, og slappet av i solen. Senere på kvelden dro vi ut på feluca-tur. Felucca er en slags båt, for de som ikke vet det.
Utrolig koselig tur, hvor vi ble underholdt av en lokal gutt som sang på et isoporplak, eller noe lignende.
Da vi kom til båten gikk vi og la oss, siden vi skulle opp tidlig dagn etter.

Tirsdag 23. desember
Vi sto opp klokka 3 om morgenen, fordi vi skulle på tur klokka 4. En av fordelene med å stå opp så tidlig var at vi fikk sett soloppgangen. Turmålet var tempelet Abu Simbel, som ble bygget under Ramses 2. regjeringstid. For å komme dit måtte vi gjennom ørkenen. Vi kjørte i konvoi, som vil si at flere busser kjører i en rekke, med politi foran og bak.
Fram til noe ved 5-6-tida var det temmelig mørkt, men så kom sola, og vi fikk enda en ting som er verdt å få med seg når man er i egypt.



Soloppgangen i ørkenen var litt av et syn.

Etter 4-5 timers kjøretur var vi fremme ved Abu Simbel, som var et av de templene, jeg gledet meg mest til å oppleve. Og tempele skuffet ikke. Den var rett og slett praktfull, med sine 4 enorme statuer av ramses 2. og nefertari sittende på forsiden av tempelet.








Verdt å få med seg når man er i egypt for å si det sånn.
Etter dette praktfullesynet så vi på et tempel som lå rett ved siden av, som ramses 2. lagde til sin kone nefertari.

Resten av dagen ble brukt til å kjøre hjem og å slappe av i sola.


Onsdag 24. Desember
Endelig julaften. Dagen ble feiret med en tur i Luxor-tempelet på kvelden, før vi dro tilbake til båten for å spise julemiddag og feire høytiden. 
Må innrømme at jeg synes at mye av julepynten på båten var veeeeldig overdrevent. Men det ble likevel koselig.
Etter middag ble det servert kaffe og te i baren, mens man kunne se på magedansere osv...


Uke 2.
I uke 2 bodde vi på Hilton long beach og sbare latet oss. Eller det vil si, jeg var nødt til å pugge til en historieprøve jeg skulle ha uken etter juleferien. Men ellers var det sol og bading i ett sett. Vet ikke helt om vi hadde noe særlig godt av maten på hotellet, for samtlige av oss ble rare i magen. Det sliter jeg fremdeles med per dags dato 16. mars 2009.
Men turen var verdt alt sammen. Å få oppleve egypt var som en drøm.
Nyttårsaften ble feiret med resten av hotellet. De hadde satt opp noe arrangementer. Men det var null raketter, det var rett og slett forbudt.
Iforhold til opplevelser denne uka så tok vi en tur med undervannsbåt. Morsomt å se fiskelivet i Egypt.

Tiden gikk fryktelig fort. Ville ikke hjem til skole og slit og mas. Som avsluttning vil jeg bare si...at jeg skal garrantert dra dit igjen.