Sider

mandag 21. juni 2010

NY HYTTE! JIPPI!!!


I forrige innlegg skrev jeg bare en oppsummering av all tid som hadde gått siden sist. Nå tenkte jeg å skrive et innlegg om ett av punktene på opsummeringslista, nemlig (som oversk
riften sier) at jeg har fått ny hytte.Den ligger i Risør,ikke så langt fra selve byen. Mellom 2-3 timers kjøring hjemmefra.Etter min mening ligger hytta veldig fint til. Den på den øverste rekka i et stort hytteområde.Det positive er at ingen behøver å gå forbi hytta vår for å komme til sin egen eller andres hytter. Da slipper man å tenke på at folk ikke skal se inn.

Som om vi ikke har stor terasse her hjemme, så har vi fått en kjempestor terasse, litt mer en dobbelt så stor som her hjemme.
Har allerede hatt noen late soldager deroppe hvor jeg bare har kunne slappe av å sole meg. Og hvis jeg skulle bli varm, er det bare å løpe ned en lang bakke og hoppe i sjøen. Altså, rimeligt med bademuligheter. Tror det skal bli koselig å v
ære der oppe i 4-5 uker i sommer. Endelig en hytte med elektrisitet, vann, og innendørs do. Og myggnivået er betraktelig mye mindre. For de som ikke skjønner hva jeg sammenligner med nå, kan jeg si at vi har en halv hytte til på fjellet, som vi deler med andre deler av familien. Der er som sagt myggnivået sykt høyt, og man må traske ut for å finne vann hele tiden. Da får man gjerne 5- 10 myggstikk bare på den korte stunda det tar å hente det.
I tillegg er det heller ikke elektrisitet der oppe på fjellet, så det blir tidlig kvelden. Ellers må vi klare oss med oljelamper.

For å summere det hele opp: Den hytta vi har nå er mange ganger bedre. Og ikke minst. Den er lettere for meg å nå til på egen hånd, ettersom det går buss til et stoppested rett ved hytta i risør.
Gleder meg til sommeren.

Neste innlegg blir om Folkehøgskole, og mine forventninger til neste skoleår.

Ciao

torsdag 17. juni 2010

Hmmm...Summering av de siste månedene.

Hei igjen....
Ser nå at det er maaaange måneder siden sist jeg skrev her, så da er der på tide med et nytt innlegg.
Tenkte å informere min(e) leser(e) om hva som har skjedd siden sist jeg skrev.
Det har skjedd utrolig mye. Såpass mye at jeg ikke kan skrive alt her. Tar med det viktigste.

Vel for det første så har jeg vært på noen konserter: Sivert Høyem og Norwegian Wood 2010.
Sivert Høyem konserten var jeg på en gang i høst, tror det var i November. Norwegian wood var jeg på forrige helg. Begge konsertene var supre.
På Norwegian Wood så jeg Mark Knophler, som spilte bra selv om han hadde ryggproblemer.
Rakk ikke å ta bilder, men fikk kjøpt t-skjorte.

Neste punkt på lista er at jeg var med i mitt siste stykke i Desember: Skatten på Sjørøverøya. Etter dette ble jeg pensjonist fra teateret. Spilte sjørøver, på den onde siden for en gangs skyld. Greit å prøve å spille noe på den andre siden av snillhetsbarometret. Klarte endelig å føle rollen. Helt merkelig...Jeg bare står å tenker på rollen, og plutselig kjennes det ut som om en annen personlighet kommer inn i hodet ditt. Så etter min mening er dette en av de beste rollene jeg har spilt, i tillegg til Belinda i Scrooge+ Engel i tornerose. Fikk endelig noen venner til å komme å se på, blant annet Kathinka ( Tusen Takk!!!).
Er litt merkelig å være ferdig med teateret, etter 10 år. Kjenner at det plutselig er noe som mangler inne i meg. En liten plass som er tomt. Heldigvis får jeg snart fylt opp den igjen via neste punkt.

Nå er jeg endelig ferdig med Sandvika VGS, etter 4 år. Til neste år blir det folkehøgskole. Danvik Folkehøgskole, med film som hovedfag, og noe teater som valgfag en dag i uka.
Er litt nervøs, men gleder meg likevel. I løpet av året, får jeg oppleve Amandusfestivalen, Filmfestivalen i Berlin+ Tur til San Fransisco og L.A. Spennandes Spennandes...
I tillegg blir det interessante Workshops innimellom. Det at jeg har litt teater en gang i uka, bidrar til å tette en del av savnet etter SBUT.

Neste punkt på lista er at jeg og familien har fått oss ny hytte i Risør. Så nå vet folket hvor jeg er i sommer. Er der en del helger fremover mot 5 juli, når mamma og pappa får ferie. Det er nemlig litt malingsjobb som må gjøres+ at det skal flyttes inn møbler.
Tror ikke det blir så værst å tilbringe sommeren der ute, ettersom det er mulighet for å bade og sole seg.

Siden sist har jeg også vært i London, for første gang. Det var supert!!! Var blant annet i Tower of London, Madame Tussauds, Halvparten av british museum (hadde for liten tid til å rekke å se hele, så det for jeg gjøre neste gang), og to forestillinger.
Og for noen forestillinger. Så blant annet Lion King ( Løvenes Konge), en forestilling jeg aldri kommer til å glemme. Det var overraskelser gjennom hele forestillingen, og jeg følte meg rett og slett som en fire åring igjen som ser sin aller første forestilling. Man visste nesten ikke hvor man skulle se hen, så mye spennende som skjedde til alle kanter. Jeg må bare si at de garantert har et større teaterbudsjett der en i teatrene i Norge. Det var rett og mer enn fantastisk. Jeg vet ikke om det finnes et ord som er høyere opp på rangstigen enn det. Eller?

I tillegg ble det en del shopping da. Kjøpte en del musikalcder på en kjent plateshop i Oxford street. Og var på hatteshopping i Camden town. Fikk kjøpt meg en flosshatt til 300- 350 NOK.
Og den bruker jeg støtt til spesielle annledninger.

Den nest siste tingen jeg kan nevne på lista mi er at jeg har rukket å bli 20 siden sist. Dagen ble feiret med familiebursdag dagen før ( 9. mai), og vennebursdag den 18 eller 19 mai. Husker ikke nøyaktig dato. Det ble Bambus Sushi og Bowling, rett og slett en veldig hyggelig kveld. Det pussige var at 2 venner av meg hadde kjøpt de to samme tingene som jeg fikk av en annen vennine av meg. Så dermed ble det en liten kjapp byttetur på 15 minutter innom platekompaniet.

Eurovision Song Contest ble sett på sammen med venner hjemme hos Marthe( En av mine beste venninner). Vi heide samtlige på Tyskland, og Danmark+ mange flere. Det ble en kjempehyggelig kveld hvor man koste seg glugg i hjel. :)

Vel...nå er det på tide å avslutte dette innlegget. Skal prøve å skrive oftere... See you later, Alligator. :-)