Sider

mandag 12. september 2011

After months with Silence, I`m Back

Ok innrømmer at det her nesten er litt pinlig. Her opretter jeg en blogg for å legge ut om mitt liv og hva som skjer rundt meg, og så går det så himla lang tid mellom hvert innlegg... Notat til meg selv. Skriv mer.

High Fly

Siden sist har jeg opplevd ekstremt mye.
Bare for å nevne noe. jeg har vært i Berlin og USA, festa et par ganger til og startet på nye studier.

Starter med Berlin først. Var i Berlin, sammen med filmklassen i februar, i forbindelse med filmfestivalen der. Dagene gikk for det meste til filmfolkmøter og seminarer. Blant annet var vi på seminarforedrag med Ralph Fiennes. Ekstremt spennende. Noe av det morsomte var på slutten når det var spørsmålsrunde.
Da bestemmer en russisk kaklemor (som sitter bak meg) seg for å proklamere at hvor høyt hun elsker filmene hans og det han gjør osv. Slik holder hun på i 5 minutter, og vi i klassen sitter og lurer på om hun noen gang skal bli ferdig. Idet vi tror hun skal avslutte, kommer hun med spørsmålet som er 3 minutter langt...Inntrykket man sitter igjen med da er: OMG, den dama kan prate.

Kveldene ble brukt til å spise mat, og gå på diverse kinoer. så to filmer: Lolipopmonster og en bergmann film jeg ikke husker navnet på akkurat nå.

I tillegg til alt dette fikk man tid til litt shopping og utforsking av byen.
Fikk kjøpt meg ett leopardmønstret skjerf, ett turkis smykke, en veske med trykk av Marlene Dietrich+ to termoskopper ( en hver til mor og far)

Alt i alt, veldig fin tur

Usaturen velger jeg å skrive om i neste innlegg, ettersom det er så mye å fortelle derfra, at det ville blitt litt vel langt, når jeg har andre ting jeg gjerne vil ha med i dette innlegget også.

Derfor hopper jeg til neste punkt, nye studier. Noe av grunnen til mitt laange fravær fra bloggen var at jeg måtte skrive søknader til en del skoler. Jeg søkte på 3 skoler, alle innenfor mediafag, med håp om å komme innenfor film eller animasjonstudier. Søkte på Motiondesign og 3D-animasjon (NKF), 3D-filmproduksjon ( Noroff), og film og tvproduksjon på niss,
Jobbet hardt med søknadene og spesielt hardt med den til NISS, ettersom det fulgte med en opptaksprøve. Kom igjennom opptaksprøverunden, og ble innkalt til intervju. Fikk faktisk innkallingen på bursdagen min, mens jeg fremdeles var i USA.
Kom ikke inn etter intervjuet, men skjønner jo at lista ligger høyt når det var så mange bra opptaksprøver.

Dermed kom jeg inn både på Norges Kreative Fagskole og Noroff. Satt og hangla med valget mellom de to skolene fram til rett før studiestart. Da falt valget på NKF. En av grunnene til at jeg valgte NKF var at de har et bredere spekter innenfor animasjonsfaget. På Noroff lærer de stort sett bare 3D-filmproduksjon, og historiefortelling osv. Mens på NKF lærer vi litt om dette og mye annet innenfor 3D-animasjon. I tillegg skal vi også lære å lage avanserte visuelle filmeffekter i løpet av tida her+ CG-animasjon, noe jeg også har interessert meg for i lang tid.

Angrer ikke på valget. Føler meg hjemme her,selv om jeg går i en klasse med nesten bare gutter. Det vil si meg og en jente til, + og ca 11 gutter. Mye kjekt å se på:P. Det jeg angrer litt på var at jeg meldte meg på forkurset i tegning, som egentlig burde hett Forkurs i Form og farge. Tegning hadde vi stort sett bare de 2 første dagene, og resten av dagene gikk med til Fargeteori, komposisjon osv, som jeg allerede kan ekstremt godt. Så har egentlig ikke fått så mye mer ut av tegnekurset enn jeg kunne lært på egen hånd på 1 dag. Litt sure 3200 kr å måtte betale ut.

Eneste minuset med selve skoledagen er reiseveien og spesielt de dagene hvor det regner. Skolen ligger i Oslo, så bussruter og sånt går greit. Det er bare det at det ikke alltid er venteboder eller lignende ved busstasjonene i Oslo. Ender stort sett med at jeg må vente under ett tre som drypper enda større dråper enn regnet selv gjør. En annen ting er at jeg stort sett må løpe for å rekke bussen hjem, når jeg går av trikken ved nasjonalteateret. Løpe er som sagt noe jeg knapt nok kan, hvis jeg ikke skal se ut som en gås som vagger frem og tilbake. Nå begynner det å komme seg litt, men likevel, liker ikke å løpe foran andre.

I begynnelsen er det mye repetisjon: Nok en gang fargeteori, og typografi, som jeg hadde på VGS, og photoshop. Lærer litt nytt på Typografi da, men på photoshop er det stort sett repetisjon hele veien. Gleder meg til vi begynner med After Effects, selv om jeg kan basisen, det vil si jeg kan tekstanimasjon. Gleder meg til å lære meg mer avanserte teknikker.

Så her sitter jeg nå, i 2 etasje på NKF, og blogger om ditt og datt. Lover å komme tilbake med USA- reportasje, men det må jeg vente med til helgen, pga en stor analog typografi-oppgave som skal leveres på torsdag.

Ciao, blogges!!!!!!

High Fly