Sider

tirsdag 3. november 2009

Et lite review fra Muse-konserten.


Hallo igjen. Nok engang er det lenge siden jeg har skrevet, og for å kompensere for det skal jeg skrive ett langt innlegg, eller kanskje dele det opp i 2- 3 innlegg.

Vel det største som har skjedd i det siste er at jeg var på MUSE-konsert sammen med Kathinka den 25. oktober. For å summere hele konserten med tre ord: RÅTT, STEMNINGSFYLLT, STORT.

Kvelden for meg startet ved 5 tida, med sminking og klesskift osv. Ved 6 tida ble det en
svipptur innom Sandvika for å plukke opp Kathinka, før vi vendte nesen mot Oslo Spektrum. Må søren meg si det var en del bil kø innover, men vi rakk da å komme frem. Da vi var kommet vel frem måtte vi stå å vente i en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang kø. Køen ble etterhvert så lang at den ble dobbel. Bra vi hadde hverandre, for ellers hadde det blitt utrolig kjedelig å stå og vente på å komme inn. Ikke var det særlig varmt heller. Så vi ble
stående å fryse en smule før vi kom inn. Etter 45 minutter begynte køen endelig å bevege seg,
og da ble det kontrast: Fra bom stille på stedet hvil, til sakte trav fremmover ( med små pauser innimellom naturligvis).

Etter 1 time ca var vi inne i Spektrum. Og da måtte vi stå i enda en kø: Effektsalgskøen.
Og det pussige var at selv om køen var betraktelig mindre enn den vi opplevde utenfor, så var det trangere om plassen. Ikke så rart når alle presser på hver sin kant og skal ha t-skjorte eller
genser eller kopper, eller buttons osv.
Her ble vi stående og vente enda en time. Så når jeg og Kathinka kom fram til disken hadde bena mine sovnet. Det eneste positive med å stå i en så trang kø er at man ikke kan falle noen vei, uansett hvor mye noen dytter. Vi ble stående i kø frem til oppvarmingsbandet var ferdig. Jeg fikk kjøpt meg en MUSE- t-skjorte, med motiv fra det siste albummet deres: the resistance. I tillegg kjøpte jeg en A2 plakat, kanskje litt større.

Etter dette ble det så vidt tid til en "naturen kaller"- tur før vi måtte finne plassene.

Og for noen plasser. Jeg som trodde jeg hadde bestillt kjempedårlige plasser, og så fikk jeg de kjempegode plassene...SUPERT. Vi satt på høyre side av salen på første balkong, annen rad, og plassen nærmest inngangen. Passet ypperlig.

En halvtime fosinka ca, kom Muse på scenen, og da ble det mye hyling. Konserten var som sagt super og mektig. Jeg hadde fra før av hørt rykter om at scenografien skulle ha temaet søyler, og det passet faktisk til beskrivelsen da jeg fikk se det.
( De fleste bildene har jeg tatt, mens noen få er hentet fra muse sin hjemmeside, hvor fans har
lagt ut bilder fra konserten i oslo: de med dato på er fan bilder.).







Konserten var toppers. Veldig høy lyd, men det var jo ingen sak når man hadde med seg ørepropper. Matt Bellamy og de to andre i muse spillte de fleste av yndlingssangene mine+ kathinkas, tror jeg. Alt i alt det ble en super kveld.

Jeg veit jeg har brukt ordet super ca hundre ganger i løpet av dette innlegget. :P

Nå gir jeg musepennen videre til kathinka ( som en utfordring) slik at hun kan skrive om hennes opplevelse av konserten. Gleder meg til å lese.